Online befektetés – mikor fűthetsz pénzzel?

Befektetés

Már az első, kereskedelmet megkönnyítő vívmány, vérbeli tőzsde* világrajövetele előtt sem volt ismeretlen fogalom a befektetés.

Az asszonyok például anno a szalmazsákba, vagy a bundabugyik közé fektették be a kosztpénzből lecsipegetett filléreket, forintokat, így halmozva fel némi pénzmagot – nem kifejezetten tőkefelhalmozás céljából. 🙂
Stikában ezen a „nyereségen” vettek a vásárban olyan huncutságokat, melyek nem fértek bele a háztartási büdzsébe – legálisan – így kénytelenek voltak hűtlen kezeléssel megfúrni azt. Profit persze így is termelődött, de csak emocionális. A pénz egyszerű csereeszköz szerepét játszotta, de a háziasszonyok boldogok és elégedettek voltak.

 

 

Az a fránya infláció

1946-ban nem kellett semmi furfang – a pénz szó szerint az utcán hevert, csettintésre milliárdokat lehetett befektetni. Legtöbben a kandallóba, tűzhelybe helyezték el a csilliókat… Tehették, hiszen az eddig legnagyobb inflációs ráta, hiperinfláció szakadt a nyakunkba – az árak megduplázódásának átlagideje 15 óra volt. Joggal állíthatták: pénz nem boldogít – maximum meleget ad…

Azóta eltelt majd’ 70 év, részvények, értékszámlák jöttek és mentek, valuták születtek majd haltak ki, kapitális gazdasági csődök durrantak. Nagy utat tett meg a tőzsde Amszterdam* óta! Hol vannak már az 1602-ben kiállított utalványok!

A tőzsde a modern gazdaságok nélkülözhetetlen szereplőjévé nőtte ki magát, ahol nem csak kereskedni lehet, hanem informálódni is adott közösség gazdasági értékeiről.

A 21. században online pörgetjük a tőkepiacot!

 

pörög a tőzsdepiac

 

Köszönhetően az információs és telekommunikációs technológiák hihetetlen fejlődésének (is).

A pénzügyi piacok globalizálódtak, nemzetközivé váltak, elképesztő mértékben felgyorsultak, mobilizálódtak a tranzakciók.

 

Az online kereskedés bárhonnan elérhető!

Bővebb információk a főoldalon!


Megnézem!

De mi az Igazi Online Befektetés?

online tőzsde


Pénzpiaci alapok? Kötvényalapok? Részvényalapok? Ingatlan? Tőke- hozamvédett alapok? Származtatott? Árupiaci? Ezek diverzifikációja?

Természetesen mindegyik.
Hogy kereskedőként milyen befektetési eszközalapban gondolkodunk, az nagyban függ attól, mekkora fedezettel rendelkezünk, mi a célunk, mennyi idő alatt akarjuk elérni azt, és milyen fejlett/fejletlen kockázatérzékenységgel rendelkezünk.

 

Az sem mindegy hogy befektetünk, vagy spekulálunk. Természetesen van átfedés, hiszen az alapos elemzést követő tőkebefektetés esetén is mérlegelünk, de ez nem azonos a nagyobb kockázatvállalású, de nagyobb hozammal is kecsegtető piaci manőverrel. A spekuláció jelentése manapság is negatív felhangú, mint mumus riogatja az arra érdemest – feleslegesen, hiszen aki a devizapiacon kereskedik, pontosan tudja, hogy a rizikó minden piaci pénzügyi tranzakció velejárója. (Még a szalmazsákos, bundabugyis „befektetésében” is volt rizikó: például az egerek.)

Ki kereskedik az online tőzsdén? A terminátorok?

kereskedésA részvénypiac rapid része nem az a romantikus, komfortos pénzpiaci terep, ahol meg-megállunk, alaposan felmérjük az áru értékét, kimerítő mustrát teszünk a tőkepiac termékei között, közben ráérősen vizsgáljuk, mit ígérnek a csillagok.

Az online forex piac az a hely, ahol bármikor felpezseghet az adrenalin, hiszen itt van nekünk az a fránya-imádott volatilitás Bár az implikált volatilitás (Black-Scholes) megadhatja a piac várható irányát, de mérget azért ne vegyünk rá. De ettől lesz az online tőkepiac az, ami: igazi kaland! Nyüzsgő, működő, globális kincsesbánya, mert piac az egész világ!

Jó kereskedést!

* Az 1300-as évek elején Bruggében a Van der Beurse család vendéglőiben folyt először kereskedelem – váltótelepítéssel.
Az első „igazi” tőzsde azonban Antwerpenben (1460-tól) jött létre. Több nemzet kereskedői gyűltek össze, rendszeresen üzletelni.

Facebook Hozzászólás

You May Also Like

About the Author: MULADI PÉTER

Vélemény, hozzászólás?