Kelkáposzta főzelék három milláért – a befektetés guruja megéri az ebédjét!

Nem kevés anyagi befektetés, mérhetetlen hozam!

 

A jó befektetés megéri az árát.

Így jellemezhető röviden az az ebéd, melyen egy, már életében legendává vált hírességgel
Warren Buffettel – évente egyszer, asztalhoz ülhet a szerencsés (és gazdag) licitáló, aki megvásárolja a géniusz ebédidejét.

Egy ebéd Warren Buffettel.

 

 

 

 

 

 

Nem árulok el titkot: a világ harmadik leggazdagabb és valószínűleg legsikeresebb tőzsdei befektetője, üzletembere, közgazdásza és nem utolsósorban hihetetlenül gáláns adományozó Warren Buffet.

Warren Buffet a tőzsdeguru.

Sokáig szilárdan tartotta a Forbes toplista „második leggazdagabb” pozícióját (ahova az idén esett le Bill Gates, akit viszont Jeff Bezos túrt le a dobogó első fokáról), jelenleg a dobogó harmadik helyén pilled, de nem gondolom, hogy emiatt neki, vagy nekünk aggódnunk kellene.

Az ominózus eseményből illetve az értékesített ebédidőből befolyt pénz nem saját zsebre megy. A milliárdos az ezredforduló óta hirdeti meg évről-évre a lehetőséget, és felajánlja a bevételt. Az omahai bölcsként is aposztrofált szimpatikus tőzsdegéniusz az eBay-en értékesíti a programot –  óriási sikerrel.

Az asztaltárs bármit kérdezhet, egyetlen dolog tabu:
a jövőbeni tőzsdei befektetés tervei.

 

A tőzsde királya.Ha hiszünk és hagyatkozunk egyes hírekre, hosszú lejáratú (természetesen amerikai) részvénypiaci eszközökbe fektetünk, mert az tuti nyereséges – állította Buffet.

Vajon belenézett a kristálygömbbe, és ezért nyilatkozta ezt a Reutersnek?

Nem, dehogy! Ha Buffet hinne a jóslatokban és a megalapozatlan spekulációban, nem tartana ott, ahol!  A kijelentés alapja a majd’ 80 évnyi (!) befektetési tapasztalat, a tények és a józan ész.

Az online kereskedés bárhonnan elérhető!

Bővebb információk a főoldalon!


Megnézem!

Vegyük górcső alá a tényeket: A XX. század az Egyesült Államok történetében sem volt a tündérmese. Több háború, fegyveres konfliktusok, világválság, recesszió, olajválság…

Mégis, mit látunk? Azt, hogy a Dow Jones index* 1906-ban 66 ponton, 2008-ban több mint 11000 ponton, 2018 tavaszán több mint 23000 ponton zárt! Mi ez, ha nem egyértelmű?

 

Telepedjünk vissza a kelkáposzta főzelék és a tőzsde jótékonykodó császára mellé!

 

Kisbefektető ebédje.

Szóval, ha van elég fedezetünk, Warren Buffettel ebédelhetünk.

Beszélgethetünk közben a New Yorki Tőzsdéről, ahol 10 évesen megette első tőzsdei ebédjét, szóba kerülhet az újságkihordás, golflabdák, bélyegek, játszótérfenntartás. Csupa apróság, mely nekünk valószínűleg eszünkbe sem jutna, viszont ez a zseniális tőzsdemágus nem csak kitalálta, véghez is vitte az „apróságszisztémát”, így 16 éves korára 53000 dolláros vagyona lett, előbb felsorolt „csekélységekből”, és tőzsdei kereskedésből.

 

Warren Buffet soha semmit nem bízott a véletlenre
– főleg nem a tőzsdén

  • Megkérdezhetjük két nyelés közt, hogy valóban abban a házban lakik-e, amit 1956-ban vett, és kifejezhetjük elismerésünket olyan „egyéb jellegű” befektetései miatt, mint a beszédtechnikai képzés. (A fáma szerint erre csak azért volt szüksége, hogy legyen mersze megkérni majdani felesége kezét.)
  • Elmondhatjuk, mennyire tiszteljük azért, mert vagyona jelentős részét eladományozza. Például a közös ebédből befolyt dollárezrekből San Francisco hajléktalanjai profitálhatnak – az eddigi rekord 3,4 millió dollárra rúgott – ez 18 év alatt összesen 26 millió dollár!

 

És ez csak apró csekk a tengerben ahhoz képest, amennyit eladományozott, és amennyit szándékában áll szétosztani a rászorulók közt!

 

Mit tehetünk mi, hogy egyszer valaki licitáljon majd az ebédidőnkre?

Releváns a spekuláció?

  1. Véletlenül se legyen kelkáposzta-főzelék a menü!
  2. Fogadjuk meg Warren Buffet tanácsait, majd a BÉT nyitvatartási ideje alatt kereskedjünk jókedvvel!

Befektetésre fel, jó kereskedést!

 

* A Dow Jones Ipari Átlag (angolul Dow Jones Industrial Average, rövidítve DJIA) az Amerikai Egyesült Államok 30 legfontosabb vállalatának tőzsdei állapotát mutatja percről percre, egyetlen mutatóban. Forrás: Wikipedia

Facebook Hozzászólás

You May Also Like

About the Author: MULADI PÉTER

Vélemény, hozzászólás?